نماینده ولی فقیه در گیلان : دیدگاه (0)

شور مطالعه را در جوانان ایجاد کنیم + تصاویر ( 29 آبان 95 )


سفیر سبز : نماینده ولی فقیه در گیلان با انتقاد از چاپ برخی کتب بی محتوا گفت: کتاب غذای روح است و هر کتابی نمی تواند تامین کننده نیاز بشری باشد.

آیت الله زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت امروز(۲۹ آبان) در دیدار کتابداران کانون های فرهنگی و هنری مساجد و سایر کتابداران استان با اشاره به راهپیمایی عظیم اربعین حسینی و حضور میلیونی مسلمانان در این اجتماع اظهار کرد: عشق به امام حسین(علیه السلام) چنان شوری در جهان اسلام به وجود آورده که طی این روزها شاهد حضور ۳۰ میلیونی مسلمانان در کربلا هستیم.

 

وی با ابراز تاسف از اینکه برخی از امت اسلامی درک قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) را ندارند گفت: عده ایی مانند داعشی ها و تکفیری ها قرآن را تفسیر به رأی کردند و به جای نابودی دشمنان اسلام، برادر کشی راه انداخته و هر روز صدها نفر از مردمان بی گناه و زن و کودک را به قتل می رسانند.

 

آیت الله قربانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در راه رسیدن به اهداف رسول خدا گام بر می دارد اذعان کرد: امت اسلامی ایران قرآن و ترویج احکام خدا را سرمشق زندگی خود قرار داده و در مسیر رسیدن به کمال انسانی با تاسی به اهل بیت(علیهم السلام) حرکت می کند.

 

وی با اشاره به اهمیت کتاب در زندگی بشر و تاکید اسلام بر کسب علم و آگاهی تصریح کرد: کتاب منشاء علم و آگاهی و بوستان معطر عالمان است که تمامی تفکراتشان از آن نشأت می گیرد، کسانی که اهل کتاب نیستند زندگی بیهوده ایی دارند.

 

نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه علما با زحمت بسیار گنجینه های از علم و معرفت را برای ما به یادگار گذاشتند تاکید کرد: کتاب هدایت کننده تفکر، تحرک و انقلاب جامعه است.

 

وی با انتقاد از چاپ برخی کتب بی محتوا اذعان کرد: امروز قلم های بسیاری برای نگارش کتاب به حرکت در می آید اما همه این کتب مفید نبوده و برخی فاقد محتوا هستند که باید جلوی انتشار چنین کتبی گرفته شود.

 

آیت الله قربانی نگارش کتاب را نیازمند تلاش شبانه روزی دانست و با تاکید بر ضرورت حمایت از مولفان افزود: کتاب غذای روح است و هر کتابی نمی تواند تامین کننده نیاز بشری باشد. کتاب های بی محتوا ویتامین مفیدی برای انسان ندارند.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از مولفان کتاب های مفیدی نگارش کرده اما توان مالی انتشار آن را ندارند اذعان کرد: باید از چنین تالیفاتی حمایت کرد تا کتاب خوب در دسترس مردم قرار گرفته و نفکرات انحرافی از بین رود.

 

امام جمعه رشت با تاکید بر اینکه باید به جوانان شور مطالعه دهیم تصریح کرد: باید از اصحاب قلم قدردانی کرده و کتب خوب را در اختیار جوانان در کتابخانه ها قرار دهیم.

 

در ادامه این جلسه از ۳۰ نفر از کتابداران برجسته کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان تقدیر شد.

 

گفتنی است در ابتدای این دیدار فیروز فاضلی ، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان طی گزارشی گفت : در دیدار امروز از سازمان‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه‌ها، کانون‌های فرهنگی‌ـ هنری مساجد، بنیاد مسکن، بهزیستی، کمیته امداد، صداو سیما و کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان حضور دارند.

وی محوریت جلسه مذکور را موضوع کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: شعار سال جاری هفته کتاب «ایران کتاب می‌خواند» است و در طول این هفته کتاب برنامه‌های متعددی از جمله تجلیل از مؤلفان و فعالان عرصه کتاب داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: روزهای هفته کتاب شعارهای مختلفی از جمله کتاب و دانشگاه، کتاب و هنر، کتاب و تکنولوژی و... دارد که امیدواریم روزی این شعارها به صورت عملی محقق شود.

وی با بیان اینکه گیلان در بحث نشر کتاب جزو استان‌های مطرح کشور است، خاطرنشان کرد: در سال 94 تعداد 670 جلد کتاب در استان انتشار یافت و در نیمه نخست سال جاری تعداد 444 نسخه کتاب منتشر شد و مطمئن هستیم که آمار انتشار کتاب در سال 95 بسیار بیشتر از سال 94 خواهد بود.

فاضلی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان برنامه‌هایی برای ترویج کتاب و کتابخوانی از جمله عیدانه کتاب و پاییزانه کتاب دارد، یادآور شد: گیلان چهارمین استان کشور به لحاظ خرید کتاب است.

وی با تصریح بر اینکه بحث نشر و خواندن کتاب هنوز جزو وظایف خانواده‌ها نشده است، گفت: باید این نیاز را در جامعه زنده نگه داشت و با وجود انتشارات کتاب‌های مختلف، کتاب خوب مخاطبش را پیدا می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان مخوف‌ترین توهم را توهم دانایی خواند و خاطرنشان کرد: اکنون 425 کتابخانه روستایی در استان داریم و جامعه هدف ما باید کودکان و نوجوانان باشد و این قشر را به کتاب عادت دهیم.

وی با بیان اینکه در تاریخ ما فرهنگ شفاهی همواره حرف‌های زیادی داشت، متذکر شد: اکنون فرهنگ شفاهی به فرهنگ مجازی تبدیل شده و باید از فضای فرهنگ مجازی برای نشر کتاب و کتابخوانی استفاده کنیم ضمن اینکه نشستن در کتابخانه اجر معنوی دارد.

سپس علی پور حسن ، مدیر کل کانون پرورش فکری گیلان در گزارش خود گفت :  کتابخانه‌های عمومی گیلان با نهادینه کردن کتابخوانی باید در کودکان و نوجوانان آغاز شود و اگر قرار است مبحث کتابخوانی و اهمیت آن در جامعه نهادینه شود و گسترش یابد باید از کودکان و نوجوانان آغاز کنیم.

وی با اشاره به فعالیت کانون پرورش فکری گیلان افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان دارای 31 مرکز ثابت،4 مرکز پستی و یک مرکز فراگیر ویژه کودکان و نوجوانان است.

مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان با بیان اینکه 400 هزار نسخه کتاب با بیست هزار عنوان در داخل این کانون وجود دارد، خاطرنشان کرد: سالانه 150 هزار کتاب به متقاضیان امانت می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه 220 روستای گیلان زیرپوشش خدمات کتابخوانی در بخش کودکان و نوجوانان قرار گرفته است، یادآور شد: سرویس کامل به دانش‌آموزان روستایی داده می‌شود.

پورحسن از وجود 8 فروشگاه و نمایشگاه کتاب در گیلان خبر داد و گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان نمایندگی ثابت عرضه محصولات بوده و قرار است به‌زودی با همکاری شهرداری منطقه دو کافه کتاب در این کانون راه‌اندازی  شود.

وی با تصریح بر اینکه برخی از کودکان و نوجوانان عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بحث کتاب در جشنواره‌ها خوش درخشیده‌اند، یادآور شد: امیدواریم بیش از گذشته در این زمینه فعال‌تر شویم.

آخرین سخنران این دیدار زهرا بدن‌آرا سرپرست کتابخانه‌های عمومی گیلان بود که وی بیان اینکه در عصر کنونی کتاب مورد بی‌مهری قرار گرفته است، اظهار کرد: برای ایجاد عشق و علاقه باید عزم خود را جزم کنیم.

وی از وجود 101 باب کتابخانه در گیلان خبر داد و گفت: از این تعداد، 58 کتابخانه شهری، 24 کتابخانه روستایی، 18 کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه مستقل در استان وجود دارد و اعضای فعال کتابخانه‌های گیلان بالغ بر 58 هزار نفر هستند که نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش دارد.

سرپرست کتابخانه‌های عمومی گیلان با بیان اینکه یک‌میلیون و 608 هزار نسخه کتاب در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: به واسطه فضای سرانه مطالعه استان وضعیت خوبی نداریم و در این زمینه گیلان در جایگاه 26 کشوری قرار دارد که این موضوع شایسته مردم استان نیست.

وی با اشاره به اینکه 13 پروژه عمرانی در دست اجرا داریم، یادآور شد: به‌زودی چند پروژه کتابخانه‌های عمومی استان به بهره‌برداری می‌رسد و کتابخانه میرزا کوچک در سلیمان‌داراب، کتابخانه امام خمینی(ره) در کپورچال و بخش توسعه‌یافته کتابخانه اهل بیت(ع) آستانه‌اشرفیه از جمله این پروژه‌ها هستند.

بدن‌آرا به ظرفیت خیران کتابخانه‌ساز گیلان اشاره کرد و گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت این خیران اقدام‌های لازم برای شاداب‌سازی و توسعه کتابخانه‌های عمومی استان بیش از پیش انجام شود.

وی برگزاری 17 جلسه نقد کتاب، 100 محفل کتابخوانی و ... را از جمله اقدام‌های انجام شده از ابتدای سال جاری در گیلان توسط نهاد کتابخانه‌ها را از برنامه‌ها عنوان کرد و متذکر شد: عضویت رایگان در کتابخانه‌ها در تاریخ 24 آبان از دیگر اقدام‌های تشویقی برای کتابخوانی در استان بوده است.

سرپرست کتابخانه‌های عمومی گیلان بیان کرد: برای گسترش بیشتر فرهنگ کتابخوانی نیازمند حمایت‌های بیشتر استاندار، رهنمودهای نماینده ولی‌فقیه در گیلان و دیگر مسؤولان هستیم.

درپایان این دیدار جمعی از اعضای این ادارات کل مورد تقدیر قرار گرفتن

زیر مجموعه: خبر ها
به اشتراک بگذارید:
 

security code
تلگرام